Nieuws

Werken verkeersknooppunt in 2016

De werken aan het verkeersknooppunt in Machelen starten in september 2015 en zullen wellicht 19 maanden in beslag nemen. Naast het aanleggen van de nieuwe verbinding tussen de binnenring (R0) en de Woluwelaan (R22) , moeten er bruggen gesaneerd worden en bestaande stukken snelweg heraanglegd worden. We blikken al even vooruit.

  • Tijdens twee weekends midden 2016 wordt de verbinding tussen de binnenring en de E19 volledig afgesloten. De aannemer vervolledigt in die tijdsspanne de brug boven de bestaande afrit. Het verkeer volgt een omleiding langs de binnenring en de afrit Zaventem/Henneaulaan. Tijdens deze weekends kunnen de wachttijden oplopen. Eens alle details zijn gekend, zal het platform ‘Werken Woluwelaan’ u tijdig informeren over de werken en omleidingen die tijdens deze weekends van toepassing zijn.
  • Eens alle verkeersarmen van het knooppunt in gebruik zijn, kan de bestaande afrit van de binnenring naar de Woluwelaan geschrapt worden, omdat die op dat ogenblik overbodig wordt. Het verkeer dat van de ring naar de Woluwelaan wil rijden en omgekeerd, zal voortaan aan een en dezelfde kant van de Woluwelaan geconcentreerd worden. Dat is beter voor de doorstroming en voor de verkeersveiligheid.
  • Om de leefbaarheid van de omliggende woonwijken te verhogen, plaatst de aannemer tijdens de zomer van 2016 geluidsschermen over de volledige lengte van de nieuwe op – & afritten.